Dini & Hans Louwerse zijn in 2014 samen met hun fysiotherapeut begonnen met het geven van boksen aan Parkinson patienten.

 

In datzelfde jaar zijn zij ook gestart met de opleiding Boksen tegen Parkinson onder de naam Parkinson Boxing Nederland (PBX)

 

Hans & Dini zijn in 2016 naar Amerika gegaan voor de opleiding Rock Steady Boxing Coach. Deze hebben ze daar met succes afgerond.

 

Ze geven al meer dan 30 jaar samen diverse trainingen in hun eigen sportschool Sport & Survival Team Ede.

 

De ervaring die zij hebben bleef niet onopgemerkt want in 2022 zijn Hans & Dini door Rock Steady Boxing Amerika gevraag om het Europese opleidingscentrum te worden!

 

De samenwerking is in 2023 in gang gezet, vandaar dat wij nu de naam Rock Steady Boxing Europa mogen dragen. Wij leiden andere sportscholen op en hopen zo een heel netwerk door Europa te bouwen zodat iedereen met Parkinson 'om de hoek' kan boksen.


Alex Hoogveldt is een ware promotor ervaringsdeskundige van het Boksen tegen Parkinson.

 

Hij belt stad en land af om sportscholen, trainers, Parkinson cafés  en fysiotherapeuten met elkaar te verbinden.

 

Als hij contact heeft gelegd dan geeft hij lezingen om de mensen te overtuigen dat bewegen goed voor ze is.

 

Zelf heeft Alex al 6 jaar Parkinson en traint hij 3 keer in de week fanatiek om zijn conditie op peil te houden.Ab is onze bokstrainer die iedere donderdag trouw aanwezig is.

 

Kom je voor het eerst dan krijg je niet alleen van onze instructeurs maar ook van AB persoonlijke begeleiding en aandacht. Hij leert je hoe je moet stoten en hoe je de handschoenen moet ohouden.

 

Onderschat deze oude rot niet, hij heeft handen als kolen en staat zijn mannetje nog altijd in ring. Een bosker van de oude stempel met een hart van goud.


Anna Louwerse, dochter van Hans & Dini ondersteunt bij de Parkinson boks lessen op maandag en vrijdag en houdt zich bezig met de marketing rondom Rock Steady Boxing.

 

Zo houdt zij samen met Ted Walker al onze kanalen up to date.