Parkinson BoXing coach, RSB of PBX?


Wil jij een Parkinson BoXing Coach worden?

 

Bij ons kun je de opleiding volgen en een waardevolle bijdrage leveren aan de zorg voor mensen met Parkinson. Of je nu een zorgverlener bent, zoals een fysiotherapeut of bewegingsagoog, of een personal trainer, wij adviseren jou om de Parkinson BoXing opleiding te volgen.

 

Welke opleiding past bij jou?

Parkinson Boxing Nederland (PBX) of Rock Steady Boxing Europa (RSB).

Ben je werkzaam als zorgverlener, zoals een fysiotherapeut of bewegingsagoog, of als personal trainer (smallgroup trainer) dan adviseren wij je om de Parkinson BoXing opleiding te volgen.

 

Wanneer kies je voor PBX?
Deze opleiding biedt jou de kennis en vaardigheden die nodig zijn om effectieve boks-gebaseerde trainingen te geven aan mensen met Parkinson.
Parkinson Boxing Nederland heeft al meer dan 80 coaches opgeleid door heel Nederland. Door onze ervaring en expertise kunnen wij jou voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om effectief te kunnen werken met mensen met Parkinson.

 

Wanneer kies je voor RSB?
Als je werkzaam bent in een grootschalig boks-, fitness- of healthcenter, raden we je aan om de Rock Steady Boxing opleiding te volgen.
Wij hebben een partnerschap met Rock Steady Boxing Amerika (RSB).

RSB heeft wereldwijd al meer dan 800 locaties die ruim 43.500 mensen met Parkinson helpen terug te vechten. Als sportschool zijnde is het zeer aantrekkelijk om je aan te sluiten bij Rock Steady Boxing.

De doelgroep van bovenstaande opleidingen zijn coaches die zich willen specialiseren in het begeleiden van mensen met Parkinson. Of je nu al ervaring hebt als coach of net begint, onze programma's bieden jou alle benodigde kennis en vaardigheden om succesvol te zijn.

 

Wat biedt onze opleiding?

Tijdens de opleiding krijg je uitgebreide theoretische kennis over Parkinson, leer je niet alleen de technieken en methoden van Parkinson BoXing maar ook hoe je een veilige en motiverende omgeving kunt creëren voor jouw cliënten.


Als coach leer je hoe je veilige en effectieve boks-gebaseerde trainingssessies kunt ontwerpen die aansluiten bij de specifieke behoeften van mensen met Parkinson tegelijk leren wij je ook hoe je hen kunt ondersteunen bij het verbeteren van hun fysieke kracht, balans en coördinatie.

 

Ook besteden we aandacht aan het psychologische aspect van Parkinson Boxing coaching. Parkinson is een complexe ziekte die niet alleen fysieke uitdagingen met zich meebrengt, maar ook mentale en emotionele impact heeft. Als coach is het belangrijk om hier rekening mee te houden en jouw cliënten op alle vlakken te ondersteunen.


Daarnaast krijg je praktische training in het begeleiden van mensen met Parkinson tijdens onze trainingen met onze Parkinson boksers.
Je leert hoe je hen kunt motiveren, corrigeren en ondersteunen om het maximale uit hun training te halen.

 

Onze opleidingen worden gegeven door ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in Parkinson BoXing. Zij delen graag hun kennis en praktijkervaring met jou, zodat jij als coach het beste uit jezelf kunt halen.

 

Na het afronden van de opleiding ontvang je een certificaat waarmee je kunt aantonen dat je gekwalificeerd bent als Parkinson Boxing coach. Dit certificaat geeft jou geloofwaardigheid en vertrouwen bij potentiële cliënten, werkgevers of samenwerkingspartners.

 

Als Parkinson Boxing coach kun jij echt een verschil maken in het leven van mensen met Parkinson. Je helpt hen niet alleen fysiek sterker te worden, maar biedt ook een stukje hoop en motivatie. Samen kunnen jullie de uitdagingen van Parkinson aangaan en de kwaliteit van leven verbeteren.

 

Conclusie 

Dus waar wacht je nog op? meldt je vandaag nog aan om een gecertificeerde Parkinson Boxing coach te worden en maak het verschil! Sluit je aan bij ons netwerk van professionals die zich inzetten voor deze bijzondere doelgroep!