Parkinson Bokstraining


Aanbod Locatie Ede 

  • Maandag ochtend      10.15 tot 11.30 uur 
  • Dinsdag ochtend        10.15 tot 11.30 uur
  • Donderdag ochtend   10.15 tot 11.30 uur 
  • Vrijdag ochtend          10.15 tot 11.30 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parkinson BoXing is non-contact boksen, in combinatie met functionele oefeningen, het doel is om de kwaliteit van het dagelijks leven verbeteren.

 

USE it ore LOSE it!

 

De ziekte van Parkinson zorgt ervoor dat de meest eenvoudige dingen (als je deze een geruime tijd niet hebt gebruikt) moeilijker worden! Daarom is het van belang om zowel fysiek als mentaal actief te blijven.


 

 

Boksen is in vergelijking met andere sporten de meest fysiek en veeleisende training. Naast een intensieve en  afwisselende training is Parkinson non-contact boksen ook een ongelofelijke stressverlichter.

 

 


De ziekte van Parkinson maakt dat twee dingen tegelijk doen moeilijk is, heel moeilijk!

Daarom vinden wij dubbeltaken erg belangrijk in onze trainingen!

Bij deze trainingen leggen we de nadruk op algehele conditie, kracht, optimale behendigheid, balans, ze bevatten intensieve workouts maar vooral dubbeltaken. Er is geen training hetzelfde! 


Afgezien van de noodzaak van reactie en balans oefeningen, bokszaktraining, hand oog coördinatie, voetenwerk,  PWR training, core stability, circuit training,  geeft Parkinson BoXing naast zelfvertrouwen vooral ook veel FUN!  

 


Video impressie van een ParkinsonBoXing trainingVolgens Amerikaans onderzoek vermindert het boksen je Parkinson symptomen meer dan andere sporten en vertraagt het de progressie van de ziekte.

Je bokst jezelf letterlijk uit de hoek van patiënt en verbetert met het boksen en functionele training je kwaliteit van leven, voor jezelf en de levenspartner.

Boksen tegen Parkinson is non-contact sport  'we stoten op de zak, pads en handschoenen maar nooit op elkaar'.

De op boksen geïnspireerde trainingen zorgen ervoor dat je jezelf sterker voelt, meer energie hebt, sneller herstelt, je bent even geen patiënt. 

 

Parkinson BoXing verbetert je kwaliteit van leven, je bouwt weer kracht, flexibiliteit en snelheid op.

 

Door te oefenen met gecertificeerde boxing coaches vecht je jezelf uit de vicieuze cirkel van de ziekte van Parkinson, je begint jezelf beter en sterker te voelen en gaat beter te functioneren.

 

Stilstand is achteruitgang!

 

De trainingen hebben bewezen dat iedereen, op elk niveau van Parkinson, hun symptomen kan verminderen en een gezonder en gelukkiger leven kan leiden. 

 

Bij ParkinsonBoxing is de tegenstander Parkinson.